Ook meer energie? contact

Gecombineerde Leefstijlinterventie – CooL

Gecombineerde Leefstijlinterventie – CooL

Heb je overgewicht (en aanvullende risicofactoren) of ernstig overgewicht? Dan kun je jouw gezondheid verbeteren door te werken aan een gezondere leefstijl. Dit kan door deel te nemen aan het leefstijlprogramma CooL, een Gecombineerde Leefstijlinterventie. CooL wordt door bijna alle zorgverzekeraars vanuit de basisverzekering volledig vergoed.

Een gezonde leefstijl is alles wat je doet (én niet doet) om gezond te blijven. In je eentje werken aan een gezonde leefstijl is best lastig. Door deel te nemen aan CooL ondersteunen wij jou hierbij.

Wat is een Gecombineerde Leefstijlinterventie?

Een Gecombineerde LeefstijlInterventie (GLI) is een leefstijlprogramma waarin aandacht wordt besteed aan voeding, beweging, slapen, inspanning, ontspanning en het veranderen van het gedrag. Het doel is een gezondere leefstijl en gewichtsvermindering. Het leefstijlprogramma dat wij aanbieden is CooL.

En wat is CooL?

CooL staat voor ‘Coaching op Leefstijl’ en is een 2 jaar durend programma dat bestaat uit 8 individuele gesprekken en 16 groepsbijeenkomsten onder begeleiding van een leefstijlcoach. Bij deelname aan CooL stel je samen met de leefstijlcoach jouw persoonlijke doelen. Hier ga je in jouw eigen tempo en op jouw eigen manier, aan werken gedurende de looptijd van het programma. Jij hebt zelf de regie. De vragen die daarbij aan bod komen zijn: Wat is gezond? En wat past bij mij? Hoe maak ik gezonde keuzes? En hoe maak ik hier gewoontes van? Zo werk je stap voor stap aan een gezondere leefstijl die bij jou past. De leefstijlcoach motiveert en ondersteunt je hierbij.

Wanneer?

We starten weer een nieuwe groep als zich 10 mensen hebben aangemeld.

 

Neem contact op voor meer informatie of meld je aan